UTBILDNINGAR
Vi tror på utbildning som en katalysator
Med kunskap, förståelse och insikt kan vi agera i rätt riktning och driva omställningen tillsammans. Esam erbjuder uppskattade utbildningar och föreläsningar samt har stor erfarenhet från olika målgrupper, utbildningsformer och branscher.
Nedan finner ni ett urval av våra utbildningar. Anmälan sker via formuläret under respektive sida.
Specialanpassade utbildningar
Vill ni lära mer om miljö och klimat eller öka förståelsen i organisationen kring vikten av mångfald och en god arbetsplats? Få energi och inspiration för att ta ert hållbarhetsarbete vidare? Esam erbjuder utbildningar, föreläsningar och dialogbaserade workshops. Vi anpassar efter målgrupp, bransch och formulerar alltid syfte och mål tillsammans med uppdragsgivaren. Vi erbjuder organisationsanpassade utbildningar inom Ledarskap och medarbetarskap för hållbar utveckling, Arbetsmiljö och mångfald, Cirkulär ekonomi, Miljö och Klimat, Agenda 2030 och mycket annat.
Hör av er med era önskemål!
Grundläggande miljöutbildning
Digital: 22 februari 2022 kl 8.30-11.30
Utbildningen vänder sig till anställda inom organisationer som arbetar med miljöledningssystem och vill få en introduktion i hur människa och samhälle påverkar miljön.
Grundläggande arbetsmiljö och kvalitetsutbildning
Digital: 22 februari 2022 kl 12.30 -15.30
Utbildningen vänder sig främst till anställda inom organisationer och företag som arbetar med kvalitetslednings- och arbetsmiljöledningssystem och som vill få en introduktion i vad det innebär.
Grundläggande MKA miljö kvalitet och arbetsmiljö
Digital: 22 feb 2022 kl 8.30-15.30
Utbildningen är en sammanslagning av grundläggande miljö och kvalitet. Här får du en introduktion i hur människan och samhälle påverkar miljön samt vad det innebär att arbeta med kvalitetsledning.
Säker kemikaliehantering
Digital: 20 okt kl 8.30-16.00
Utbildningen vänder sig till dig som hanterar kemikalier i arbetet, ansvarar för inköp eller på annat sätt kommer i kontakt med kemiska produkter. Vi att tar upp miljölagstiftning, EU:s lagstiftning REACH samt en säker hantering av de kemiska produkterna.
Miljölagstiftning
Digital: På förfrågan
Utbildningen vänder sig till företagsledare eller andra som ansvarar för att verksamheten håller sig ajour med vilka krav som finns i miljölagstiftningen och hur man efterlever dessa. Vi tar upp miljörelaterad lagstiftning, hanteringen av brandfarliga produkter samt REACH.
Systematiskt arbetsmiljöarbete
Digital: 31 aug kl 8.30-16.00
Utbildningen vänder sig främst till dig som ska leda och arbeta med det systematiska arbetsmiljöarbetet på företaget. Du får en grundläggande kunskap om vad ett systematiskt arbetsmiljöarbete enligt AFS 2001:1 innebär samt vilka krav man berörs av som företag.
Bättre arbetsmiljö - BAM
Plats: Meddelas senare
Utbildning vänder sig till dig som behöver kunskaper om hur arbetsmiljöfrågor ska hanteras. Att arbeta med arbetsmiljöfrågor handlar om att samarbeta/samverka, tolka och bedöma situationer, ställa rätt frågor och att kunna söka information.
Hållbart ledarskap
På förfrågan
Utbildningen vänder sig främst till arbetsledare och chefer med personalansvar och som funderat över ledarskap. Vi förespråkar hållbart arbete, inspiration och motivation. Under kursen synar vi våra egna föreställningar och övertygelser, tittar på vad forskarna säger och gör övningar som tydliggör tankar och resonemang.
Belastningsergonomi
På förfrågan
I utbildningen går vi igenom AFS 2012:2 samt ger kunskap i hur arbetsplatsen bör struktureras ur ett ergonomiskt perspektiv. Vi får förståelse för risker och möjligheter på individnivå samt vad du själv kan göra för att minska risken för belastningsskador.
Asbest, mögel och damm
Digital: 26 okt kl 8.00-16.00
Umeå: 4 nov kl 8.00-16.00
Utbildningen vänder sig till dig som kommer eller kan komma i kontakt med asbest eller asbesthaltigt material (ej rivning), mögel eller damm. Under utbildningen går vi bl.a. igenom föreskrifter, hälsorisker och personlig skyddsutrustning. Allmän utbildning enligt AFS 2006:1, 19§. Utbildningsbevis erhålls efter genomgången utbildning.
Härdplaster
Digital: 1 sep kl 8.30-12.00
Utbildningen vänder sig till dig som leder eller utför arbete med material som innehåller isocyanater. I utbildningen får du kunskaper om föreskriften AFS 2011:19 kemiska arbetsmiljörisker. Under utbildningen går vi bl.a. igenom risker vid hanteringen, lagstiftning samt säkert arbete. Utbildningsbevis erhålls efter genomgången utbildning.
Cirkulär affärsmodell
På förfrågan
Utbildningen varvas med teoripass och praktiska pass. I teoripassen lär vi oss cirkulär ekonomi och grundläggande kunskap om cirkulära affärsmodeller.
Diplomerad hållbarhetsstrateg - offentlig sektor
Via Aktuell Hållbarhet
Tvådagarsutbildning i samarbete med Aktuell Hållbarhet i att arbeta med hållbarhetsfrågor i kommuner, regioner och statliga myndigheter. Utbildningen, som riktar sig till tjänstemän inom offentlig sektor, ger dig konkreta metoder och verktyg för att skapa och implementera hållbarhetsstrategier på ett systematiskt sätt.
Diplomerad hållbarhetsstrateg - näringsliv
Via Aktuell Hållbarhet
Tvådagarsutbildning i samarbete med Aktuell Hållbarhet i att arbeta strategiskt och resultatinriktat med hållbarhetsfrågor i näringslivet. Utbildningen riktar sig till dig som har eller kommer att få ett strategiskt uppdrag/ansvar för hållbarhet i privat sektor eller branschorganisation för näringslivet.
Diplomerad hållbarhetschef
Via Aktuell Hållbarhet
Denna utbildning som vi ger i samarbete med Aktuell Hållbarhet ariktar sig till dig som är ny eller har ett par års erfarenhet som hållbarhetschef, vd eller annan högre chefsbefattning. Syftet är att stärka dig i din roll som chef samtidigt som du får ny strategisk kompetens inom hållbar utveckling.
Cirkulär affärsutveckling för företagare och affärsutvecklare
På förfrågan
Utbildningen vänder sig till företag och affärsutvecklare som vill veta mer om cirkulära affärsmodeller och framtidssäkra sin affär i en grön omställning. Utbildningen varvar teoripass och praktiska pass.
Cirkulär ekonomi – 2 utbildningar
På förfrågan
Utbildningen möter efterfrågan på kunskap om, och accelerera omställningen till, den cirkulära ekonomin. Den ger dig kunskap och förståelse om hur marknader, kunder, konkurrenter och resurser påverkas och utvecklas när samhället ställer om till en cirkulär ekonomi.
Grundkurs i Mänskliga rättigheter och due diligence i leverantörsled
På förfrågan
Utbildningen bygger på FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter samt OECD:s riktlinjer för due diligence, som ligger till grund för kommande EU-lag.
Så hjälper vi dig
Esam sätter saker i perspektiv. Vi är en partner som hjälper er genom att lyfta blicken och tydliggöra vägvalen på kort och lång sikt, så att även detaljerna blir rätt. Vi är ert bollplank, er coach och rådgivare i allt som rör hållbarhet.
Vi möter er där ni är. Vi finns där vid de första trevande stegen, vi hjälper er att hålla koll på lagar och regler, starta nya projekt och vi stöttar er när ni är redo för ett mer systematiskt arbetssätt, som att utforma strategier och implementera dem i verksamheten. Tillsammans utvecklar vi värdeskapande företag och organisationer, som kan växa och utvecklas inom ramen för de planetära gränserna.
Kontakta en av våra medarbetare
Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Klicka på knappen nedan för att kontakta oss på Esam.