Vi tror på en värld där förnybart är det enda alternativet verksamheter tjänar på att lösa samhällsutmaningar ekonomin är cirkulär med naturen och människan i fokus samarbete mellan sektorer och brancher är en självklarhet människors välmående är i fokus

070-7174028
hej@esam.se

Esams logga i vitt

Konsulter för hållbar utveckling sedan 1990

JOBBA MED ESAM

Driv din hållbarhetsaffär under Esams paraply

Vill du driva din hållbarhetsaffär tillsammans med oss på Esam, i Stockholm, Göteborg eller Umeå? Då är du  välkommen att höra av dig! För att ansöka som paraplybolag behöver du ha en befintlig affär inom hållbarhetsområdet som du vill driva under Esams tak. Eftersom Esam är ett bolag som ägs av oss medarbetare och där flertalet driver egna företag tar vi i första hand in redan etablerade konsulter. Framförallt behöver du dela Esams värdegrund.

Etablerade konsulter som delar vår värdegrund​​

Esams värderingar är inte bara ord, vi agerar utifrån värdeorden i affärer, gentemot våra kunder, intressenter och mot varandra. Vi är rädda om våra kunder, sekretess är en hygienfaktor, att dela med sig av sin kompetens till kunderna för att skapa ännu större handlingskraft är något vi värdesätter på Esam.
    Vi vill inte att kunderna ska vara konsultberoende, utan att kunderna kommer tillbaka och växer med oss för att vi tillför ett värde. En konsult på Esam är en lagspelare som vill engagera sig i den gemensamma utvecklingen av bolaget och bidra till kollegor med både tid, hjälp och affärer. På en arbetsplats utan hierarki blir det extra viktigt att en konsult på Esam vill arbeta utifrån en demokratisk och transparent beslutsprocess.

 Är du intresserad av att bli en Esam-konsult, kontakta Cecilia Romeborn för att höra mer om hur rekryteringsprocessen går till.

070-717 40 28
cecilia.romeborn@esam.se

Vi har ett demokratiskt sätt att styra företaget 

Vi är inget vanligt konsultbolag. Vi var bland de första i Sverige att skapa en innovativ företagsform och sedan 2007 är våra konsulter helt autonoma och lönsamheten ska ligga hos paraplybolagen. Ingen är alltså längre anställd av Esam AB. I stället finns bolaget för oss som tillsammans utgör Esam.

Esam uppmuntrar balans mellan arbete och fritid och att ta hänsyn till livspusslet och privata förutsättningar. Både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön följs upp både via enkäter och intern dialog. På Esam har vi en valprocess för att välja intern styrelse som har ansvar under en period.

Utveckling och kompetens

Vi förbättrar och utvecklar verksamheten gemensamt, och skapar förutsättningar för alla att delta. För att säkerställa kvalitet, samsyn och systemsyn i våra uppdrag ges alla konsulter samma grundkunskap. Vi erbjuder även löpande kompetenshöjande aktiviteter,  som studiebesök, föreläsningar eller att vi delar intern kompetens.

Vi välkomnar framtidens hållbarhetskraft

Vi är glada att se att det finns ett stort intresse att göra praktik och examensarbete hos oss på Esam. Vi är övertygade om att ni är viktiga för en hållbar framtid och tar gärna emot er på vårt kontor i Umeå, i den mån vi konsulter har möjlighet att handleda.

Från dig behöver vi:

  • Önskad tidsperiod för praktik eller examensarbete.
  • Om det är något specifikt område du är särskilt intresserad av att fördjupa dig i.
  • Ett CV för att kunna matcha dig rätt.

Hör av dig till Cecilia Romeborn:
070-717 40 28
cecilia.romeborn@esam.se

Så hjälper vi dig

Esam sätter saker i perspektiv. Vi är en partner som hjälper er genom att lyfta blicken och tydliggöra vägvalen på kort och lång sikt, så att även detaljerna blir rätt. Vi är ert bollplank, er coach och rådgivare i allt som rör hållbarhet.

Vi möter er där ni är. Vi finns där vid de första trevande stegen, vi hjälper er att hålla koll på lagar och regler, starta nya projekt och vi stöttar er när ni är redo för ett mer systematiskt arbetssätt, som att utforma strategier och implementera dem i verksamheten. Tillsammans utvecklar vi värdeskapande företag och organisationer, som kan växa och utvecklas inom ramen för de planetära gränserna.

Utbildningar

Esam ger er kunskap, energi och inspiration för att ta ert hållbarhetsarbete vidare. Vi erbjuder utbildningar, föreläsningar och workshops inom bland annat miljö och klimat, mångfald och vikten av en god arbetsplats. Ni kan välja mellan befintliga utbildningar/e utbildningar, eller komma med specifika önskemål. Vi anpassar alltid upplägget efter målgrupp och bransch samt formulerar syften och mål tillsammans med er.

Fyll på med kunskap och viktiga insikter som leder till handling.

Kontakta en av våra medarbetare

 Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Klicka på knappen nedan för att kontakta oss på Esam.