Vi tror på en värld där förnybart är det enda alternativet verksamheter tjänar på att lösa samhällsutmaningar ekonomin är cirkulär med naturen och människan i fokus samarbete mellan sektorer och brancher är en självklarhet människors välmående är i fokus

070-7174028
hej@esam.se

Esams logga i vitt

Konsulter för hållbar utveckling sedan 1990

Diplomerad hållbarhetsstrateg – näringsliv

Strategi

Välkommen till vår tvådagarsutbildning i samarbete med Aktuell Hållbarhet i att arbeta strategiskt och resultatinriktat med hållbarhetsfrågor i näringslivet. Utbildningen riktar sig till dig som har eller kommer att få ett strategiskt uppdrag/ansvar för hållbarhet i privat sektor eller branschorganisation för näringslivet. Utbildningens syfte är att stärka dig i din roll samtidigt som du får konkreta metoder och verktyg för att få hållbarhetsarbetet att genomsyra hela företaget

UTBILDNINGEN GÅR IGENOM:

 • Hållbarhet i en global kontext och Agenda 2030.
 • Systemsyn som kompass för arbetet med hållbar utveckling och hur riskmedvetenhet går hand i hand med hållbar ekonomisk utveckling.
 • Hur du med hjälp av ett möjlighetsbaserat och systematiskt arbetssätt effektivt prioriterar och leder för bättre resultat.
 • Effekter och vinster med att integrera social hållbarhet – så bidrar social hållbarhet till framgångsrika, attraktiva, innovativa och effektiva organisationer.
 • Metoder för hur du kan arbeta med ledarskap för hållbarhet och kultur/värderingar för att väcka motivation och driva transformation i organisationen.
 • Flertalet verktyg för ökad effektivitet i arbetet för en hållbar affärsutveckling.
 • Under utbildningen finns det utrymme att diskutera specifika och personliga problemställningar från den egna vardagen, som kan vara relevant för övriga deltagare.

UTBILDNINGEN RIKTAR SIG TILL:
Dig som är företagare eller anställd inom privat sektor och som vill stärka din strategiska kompetens inom hållbarhet i näringslivet, till exempel:

 • Miljö- och kvalitetschef/samordnare
 • Mångfaldsansvariga, miljösamordnare
 • Hållbarhetsansvarig/strateg
 • Controller
 • Ekonomi-, HR- och kommunikationschef

För dig som arbetar inom kommun, region eller myndighet finns även utbildningen Diplomerad hållbarhetsstrateg – offentlig sektor.

Fler deltagare från samma organisation har visat sig få högre genomslagskraft på hållbarhetsarbetet i organisationen.

Läs mer här: https://www.aktuellhallbarhet.se/utbildning/ eller kontakta Angéla Ekman-Nätt.

ANMÄLAN 

Så hjälper vi dig

Esam sätter saker i perspektiv. Vi är en partner som hjälper er genom att lyfta blicken och tydliggöra vägvalen på kort och lång sikt, så att även detaljerna blir rätt. Vi är ert bollplank, er coach och rådgivare i allt som rör hållbarhet.

Vi möter er där ni är. Vi finns där vid de första trevande stegen, vi hjälper er att hålla koll på lagar och regler, starta nya projekt och vi stöttar er när ni är redo för ett mer systematiskt arbetssätt, som att utforma strategier och implementera dem i verksamheten. Tillsammans utvecklar vi värdeskapande företag och organisationer, som kan växa och utvecklas inom ramen för de planetära gränserna.